МГЕО "Наш дім - Манява" » Каталог статей » Технологія крохмального виробництва

Технологія крохмального виробництва

19.10.2017 / Коментарів: 0 / Категорія: / Добавив: Гість

      Крохмаль виробляють з картоплі та кукурудзи. У складі картоплі в середньому 25% сухої речовини, в якій на крохмаль припадає 18,5%. Витрати води при митті картоплі становлять 200…400% від її маси. Вихід крохмалю складає 15,7% від переробленої сировини, тобто 82…88%. Сировиною для виробництва кукурудзяного крохмалю є зерно кукурудзи. Вміст крохмалю в ньому – 70% маси сухого зерна. Принципова технологічна схема виробництва крохмалю наведена на рис. 41.
Рис. 41. Принципова технологічна схема виробництва крохмалю з картоплі
    Щоб здобути крохмаль необхідно зруйнувати клітинні стінки і добути сік.
   Для цього картоплю подрібнюють на картоплетерках, отримуючи кашку. Для виділення вільного крохмалю її багаторазово промивають на ситовій станції заводу в ситових апаратах. Апарати мають п’ять ступенів, на яких йде розділення продукту на мезгу та крохмальну суспензію (крохмальне молоко) різної концентрації. Крохмальне молоко рафінують (очищають). Після цього виділений крохмаль багаторазово промивають та осаджують на спеціальних центрифугах – пурифікаторах або гідроциклонах.


Коментарі (0)

Коментувати

Додавати коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Регистрация | Вход ]
Молодіжна громадсько-екологічна організація "Наш дім - Манява"© 2003-2017/ All right reseved / Design by VWStudio /